27 de novembre del 2012

Alejandra Acosta

Ja fa un temps que les editorials han tornat a creure en els il·lustradors. Probablement l'evolució dels soports digitals han posat les piles dins les editorials per a generar noves i atractives propostes. Editorials com Nocturna o El Zorro rojo, per dir només dues, estan pautant noves formes narratives.
Aquest anys l'editorial Jekyll & Jill  de Saragossa, treia al mercat un relat dels germans Grimm, Del Enebro, aprofitant el dos-cents aniversari de la seva primera aparició.

La responsable de l'estètica d'aquest petit llibre és la constructora d'imatges Alejandra Acosta. Gràcies a ella, la obra marca una relació entre text e imatge, on tot es complementa, que no s'acompanya.
El relat, terrible, com totes les obres originals dels germans alemanys, juga amb aquests jocs visuals provocant una dinàmica de relacions que el lector haurà de construir.
La portada, el punt de llibre, les pàgines precedents al relat, les il·lustracions i fins i tot el regal cinètic sorpresa de l'edició formen un tot.
Un feinada enorme per a una petita estona. O per a moltes petites estones.


Qui vulgui veure més coses d'aquesta artista pot visitar el seu bloc: http://www.pajarocontemplativo.com/


Gràcies, Alejandra,  per aquest meravellós treball.

3 comentaris:

  1. Jordi, ¿esta obra estaría en la linea del Romanticismo?
    ¿La podría utilizar para el proyecto interdisciplinar de 4º?
    Gracias.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, les categories treballedes a classe ho comfirmen. A més seria un nexe interessant del romanticisme del segle XIX i el nostre present amb les inquietants il·lustracions d'Acosta.
      Encertat.

      Elimina
  2. María Marrugat1/12/12 21:19

    Original, distinto, atractivo... Y romántico

    ResponElimina

Espai per a comentaris.